Köszöntő

Tisztelt Látogató!

Sok szeretettel köszöntöm megújult honlapunkon!

Ahogy megjelenésünkben, úgy mindennapjainkban is igyekszünk folyamatosan frissülni, fejleszteni, új irányokat keresni, és mutatni is másoknak. A Gandhi Gimnázium Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság – melyet 2011. július 29-én alapították a Gandhi Gimnázium Közalapítvány utódjaként – célja továbbra is a nyitott szellemű, a tudományok iránt fogékony, népéhez és anyanyelvéhez kötődő roma/cigány fiatalok társadalmi érvényesülésének, hátrányos helyzetből való kitörésének, valamint a nemzetiségi értékek megőrzésének támogatása.

Az elmúlt év rengeteg újdonságot hozott életünkbe, amelyek ismételten kihívások elé állítottak minket, és amelyeknek a legjobb tudásunk szerint kívántunk megfelelni. Ezzel is megmutatva mind a külvilág, mind pedig munkatársaink számára, hogy az általunk folytatott kulturális misszió milyen jelentőséggel bír a magyarországi roma/cigány közösségek, illetve az őket körülvevő különböző társadalmi rétegek számára.

Azzal, hogy felvállaltuk ezt a küldetést, szeretnénk azt az üzenetet közvetíteni, hogy eljött az idő, amikor a cigányságot kategorizáló – több esetben degradáló – megítélést maga mögött kell hagynia mindenkinek, és egy teljesen új nézőpontból szemlélni.

Küldetésünk a roma fiatalok integrálódásának és felzárkózásának segítése a kulturális, az oktatási, és az élet egyéb területein, ahol eddig az általánosnak mondható sztereotíp nézetek miatt hátrányt szenvedtek.

Ezeken célokat támogatva kezdtünk bele a közös munkába a bátonyterenyei Fáy András Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiummal, adtuk a fejünket nemzetiségi tananyagkiadásra, művészeti galéria megnyitására Budapesten és termelőüzemek működtetésére az ország több területén.

Szommer Ervinné
Gandhi Gimnázium Közhasznú Nonprofit Kft.
ügyvezető igazgató